Splošni pogoji na tej strani veljajo za prodajo na spletni strani na naslovu https://panobauta.si.

Podatki o podjetju

Dolgo ime GRAJSKI VRTOVI trgovina in storitve d.o.o.
Kratko ime GRAJSKI VRTOVI d.o.o.
Naslov Tešanovci 11V
Pošta 9226 Moravske Toplice
Občina Moravske Toplice
Matična številka 3581926000
Davčna številka SI58630945
Davčni zavezanec DA
Transakcijski računi IBAN SI56 1010 0004 6851 868 (odprt 8.7.2009, Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
Registrski organ Okrožno sodišče Murska Sobota
Datum vpisa 15.7.2009

S temi Splošnimi pogoji družba GRAJSKI VRTOVI d.o.o. ureja sklepanje pogodb na daljavo s potrošniki prek svetovnega spleta, kar skladno z Zakonom o varovanju potrošnikov, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in Zakonom o elektronskih komunikacijah, predstavlja storitev informacijske družbe, zaradi česar smo dolžni podati spodnje informacije.

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Ključne informacije

Obiskovalec spletne trgovine (v nadaljevanju: obiskovalec): je uporabnik, ki je preko svetovnega spleta dostopila do spletne strani in trgovine, Kupec: uporabnik, ki na spletni trgovini uspešno opravi nakup, Nakup: sklenitev pogodbe na daljavo za nakup izbranih izdelkov preko oddaje spletnega naročila, po objavljeni ceni in v skladu s pogoji ter določili Splošnih pogojev, ki veljajo v času oddaje naročila.

Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan. V primeru tehničnih okvar, nadgradenj spletne trgovine ali spletnega strežnika, na katerem trgovina deluje, poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile ali onemogočale uporabo.

Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). V kolikor gre za nakup v imenu podjetja, je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.

Način plačila

Plačilo nakupov na spletni trgovini je mogoče opraviti na več načinov.

Plačilo po predračunu je potrebno izvesti v roku 7 dni. V nasprotnem primeru smatramo, da je kupec odstopil od nakupa. Plačilo se šteje za opravljeno z dnem, ko je dal kupec nalog za plačilo banki ali drugi organizaciji za plačilni promet. Naročeni izdelek pošljemo v roku petih delovnih dni od prejema sredstev na naš bančni račun. Plačilo s plačilnimi karticami preko sistema Stripe (Maestro, Mastercard, Visa). V primeru zamude dostave s strani dobavitelja si pridružujemo pravico do zamude pri pošiljanju izdelkov na vaš naslov.

Račun za opravljen nakup kupec prejme po elektronski pošti.

Dostava in stroški dostave

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila ter znaša 3,90 EUR. V primeru naročila nad 50 EUR je poštnina brezplačna. Možen je tudi osebni prevzem na lokaciji Panonska vas, Tešanovci 11V, 9226 Moravske Toplice. Storitve dostave opravlja podjetje GLS ali Pošta Slovenije d.o.o. (pri plačilu z odkupnino Pošta Slovenije zaračuna strošek položnice po njihovem ceniku).

Na območju Pomurja opcija dostave na dom ali v podjetje (pri naročilu nad 50 EUR).

Popusti, promocijske kode, kode za popust Aktualni popusti so objavljeni na spletni strani panobauta.si ali letakih v primeru promocijskih kampanj. Stranka za koriščenje popusta pridobi kodo za popust, ki jo vnese ob zaključku spletnega nakupa.

Odstop od naročila in vračilo izdelkov

Uporabnik preveri količino in kakovost naročenega blaga takoj ob prevzemu. V kolikor ugotovi, da blago ni dostavljeno pod dogovorjenimi pogoji, ima pravico, da blaga ne prevzame.

Uporabnik ima pravico zahtevati, da ponudnik:

· vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

· vrne znesek, ki ga je uporabnik plačal za blago z napako ali

· blago z napako zamenja z novim.

Zamenjava blaga ali vračilo denarja se lahko izvrši ob naslednjem naročilu ali neposredno na licu mesta, če je to možno.

Uporabnik lahko odstopi od naročila brez da bi navedel svoj razlog za odstop, in sicer, v 14 dneh od prejema blaga, na način, da o tem obvesti ponudnika na elektronsko pošto: info@panonskavas.si. V tem primeru mora ponudniku vrniti nepoškodovano blago in v nespremenjeni količini, razen, če poškodba blaga ne nastane po krivdi uporabnika. V primeru odstopa od naročila uporabnik krije stroške vračila blaga, kupnina mu bo pa vrnjena na njegov transakcijski račun najhitreje kot je možno, oz. najpozneje v 10 delovnih dneh po prejemu obvestila o odstopu od naročila.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, kupec nima pravice do odstopa od naročila, če gre za blago izdelano po natančnih navodilih kupca in je prilagojeno njegovim osebnim potrebam (npr. paket po meri).

Varstvo osebnih podatkov

Kupci z oddajo naročila preko spletne trgovine panobauta.si soglašajo, da ponudnik za neomejeno časovno obdobje vzdržuje in upravlja osebne podatke uporabnikov/kupcev, in sicer za namene izpolnjevanja in uveljavljanja pravic iz opravljenega nakupa in s tem sklenitve pogodbe. Kupec z oddajo naročila in posredovanjem osebnih podatkov soglaša, da mu ponudnik lahko brezplačno pošilja novice, obvestila o novostih, reklamne letake in povabila na aktualne aktivnosti. Komunikacija poteka po elektronski pošti, telefonskem klicu/sporočilih ali preko običajne pošte. Osebne podatke kupca uporabnik uporablja izključno za namene izpolnitve naročila in namene obveščanja. Ponudnik osebnih podatkov kupca ne bo predal nepooblaščenim tretjim osebam. Uporabnik z oddajo naročila soglaša, da mu lahko ponudnik za namene pospeševanja prodaje in promocije pošilja promocijsko gradivo na osebne podatke, ki jih je ob potrjevanju naročila podal ponudniku. Soglasje pospeševanja prodaje lahko kupec/uporabnik kadarkoli pisno prekliče, in sicer s sporočilom na info@panonskavas.si.

Ponudnik s podatki ravna skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.